Reise med barn

Ta gjerne kontakt med oss for tips og råd før du skal ut på reise.

Reise med barn

Småbarnsfamilier  bør velge sine reisemål med omhu. Ha en ekstra tanke på varme, hygiene og bostandard.

Kan det være infeksjonsfare i området?

Har foreldrene tenkt gjennom hvordan en skal forholde seg dersom barnet blir sykt på reisen?

Finnes det sykehus eller mulighet for legehjelp i nærheten?

Planlegg reisen godt slik at barna både får mest mulig hvile og mulighet til å leke og være i bevegelse.

Vaksinasjon av barna bør begynne i god tid før avreise (4-6 uker). Barnet bør være aldersmessig fullvaksinert, og i tillegg skal de stort sett ha de samme vaksinene som voksne.

Flyreisen
Ved flyvning er trykkproblemer i mellomøret vanlig og det kan være svært ubehagelig. For å gjøre utligningen lettere kan barnet få noe å drikke, tyggegummi til større barn eller smokk til mindre barn. Dersom barnet er forkjølet og tett i nesen kan nesedråper/spray være til hjelp før opp – og nedstigning.
Det kan være lurt å ha med noe mat som barnet liker samt aktivitetsleker som bøker, tegnesaker , spill o.l

Mat og drikke
For å holde seg frisk er god hygiene veldig viktig. Spesielt god håndhygiene og kun flaskevann kan være med på å unngå mageproblemer. Dersom barnet får diare eller oppkast er næringsstoffene og væsken som barnet får i seg betydningsfulle. Forsøk å få barnet til å drikke små mengder ofte. Ta med ORS – en blanding av salt og sukker til bruk ved kraftig diare. Det fås kjøpt hos oss.

Sol og varme
Bruk høy solfaktor og pass på at barnet er passe kledd for temperaturen, at de holdes i skyggen når det er varmt og at de får nok å drikke. Beskytt hodet med en god solhatt. Vi har solkrem med brennmanetbeskyttelse.

Dyr og insekter
Ikke la barna leke med dyr i utlandet. Det vi er redde for er rabiessmitte. Dersom barnet blir bitt, klort eller dyrets spytt kommer i kontakt med sår, SKAL lege oppsøkes snarest og innen 24 timer for å få behandling. Vask først bittet godt med såpe og vann. La det skylles med rikelig vann i 10 min. Oppsøk deretter lege! Vær obs på at barna ikke alltid forteller at de har vært i kontakt med dyr og er blitt bitt, klort eller slikket i et åpent sår! Rabiesvaksine FØR avreise kan være en trygg forsikring til mange reisemål.

Barnet må beskyttes godt mot myggstikk. Ha på skjorte om ettermiddag/kveld og bruk myggspray/krem (virkestoffet DEET skal ikke brukes på barn under 3 år). Disse må beskyttes med klær og myggnett. Bruk alltid et impregnert myggnett over barnevognen i tropiske områder!

Generelt
• Feber i tropiske klima skal ALLTID undersøkes og behandles.
• Vær raskere med å oppsøke lege ved sykdom enn hva man ville gjort hjemme.
• Følg med hva småbarn spiser.
• Vær forsiktig i trafikken.
• Ha en god reiseforsikring.

Og helt til slutt:
GOD TUR OG KOS DERE MASSE !
Å REISE MED BARN ER ET EVENTYR !!